Niet het juiste moment - Freestyle Academy

Niet het juiste moment

Niet het juiste moment

Het is zo ver reizen

Ik heb er geen tijd voor

Het kost zo veel geld

Alles is zo onzeker rondom Corona

Ik weet helemaal niet of ik wel les wil geven

Mijn partner heeft niks met paarden en vindt er iets van als ik nog meer weg ben

.

.

.

.

.

Welke van bovenstaande argumenten gebruik jij om je droom uit te stellen?

Regelmatig spreken wij super enthousiaste mensen, die er ‘alles’ voor over hebben om het zo goed mogelijk te doen voor hun paard. Ze willen leren, oefenen, worden veel gevraagd door stalgenoten om mee te kijken of te helpen. Ze willen stiekem al jaren verder ontwikkelen, maar één of meer van bovenstaande argumenten houd ze tegen.

Een tegenovergesteld voorbeeld is dat van een leerling die inschrijft voor alles wat we organiseren. Het maakt niet uit op welke dag, hoeveel moeite het kost: als ze het wil leren is ze erbij. Misschien denk je wel gelijk: als ik alle tijd en geld van de wereld had zou ik dat ook doen! Maar de grap is, dat heeft ze niet. En dat is precies de reden dat ze alles wil leren wat er te leren valt. Ontwikkelen is haar topprioriteit, en hoe eerder ze dat doet hoe sneller ze komt waar ze wil zijn. De beste worden in wat ze doet, zodat ze daar haar business van kan maken en elke dag bezig kan zijn met wat ze het liefste doet: paarden.

Alle argumenten die aan het begin genoemd zijn, zijn waar en we zullen ze ook niet ontkennen. Maar als we zien hoeveel mensen daar wel een oplossing voor vinden, kun je je afvragen waarom het anderen niet lukt. En vaak zit de sleutel in je eigen onzekerheid en zelfvertrouwen. Want als je die droom eenmaal gaat najagen, bestaat de kans dat het tegenvalt. Dat wat je al die tijd hebt gedroomd vooral hard werken blijkt te zijn, of zelfs dat je faalt. Zolang je droom een droom blijft, zit je veilig. Zodra het een plan wordt moet je aan de bak.

En weet je wat het leuke is? Zodra je jezelf de kans gunt om het te doen, kom je erachter dat fouten maken essentieel is om beter te worden. Als je alles al wist en kon hoefde je geen opleiding te volgen, dan was je er al. Ben je toe aan een sprong in het diepe? Je droom omzetten in een plan? Dan zijn bovenstaande argumenten ineens een stuk minder belangrijk. Zodra jij kiest, blijkt dat er veel meer kan dan je dacht 😉

1 reactie op “Niet het juiste moment”

  1. Fantastic site you have here but I was curious if you knew of any discussion boards
    that cover the same topics talked about in this article? I’d really love to be a part of group where I can get feed-back from
    other experienced people that share the same interest.
    If you have any suggestions, please let me know.
    Many thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

FSA komt naar je toe!

Vanaf september gaan we de Niveau 1 instructeurs-opleiding geven op 6 externe locaties. Er is dus altijd een plek bij jou in de buurt! Als je onderstaand formulier invult sturen we je de specifieke informatie persoonlijk toe.

Meer informatie?

Freestyle Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders