Emiel Voest: Leer je paard écht te begrijpen Basiscursus Freestyle

Basiscursus Freestyle

Voor paardenliefhebbers die méér willen

Nu boeken voor 2024: 3-daagse basiscursus!

Wat is de basiscursus Freestyle?

Leren hoe je op een plezierige en begrijpelijke manier met je paard om kunt gaan, met weinig stress en wederzijds vertrouwen. Dat is waar de basiscursus om draait, want iedereen kan namelijk de technieken van het Freestyle systeem leren toe te passen tijdens de omgang en training. Wil jij helemaal terug naar de basis en leren hoe je je paard in alle situaties kunt lezen, zodat je hem altijd begrijpt en kunt helpen? Boek dan nu de basiscursus Freestyle, zodat je deze zomer al aan de slag kunt!

 • 3 lesdagen van 11 tot 17 in groepen van maximaal 10 deelnemers.
 • Intensieve begeleiding tijdens de praktijklessen me tminimaal 2 docenten per groep.
 • Inspiratie van Emiel en Chaja zelf, die bijna alle lesdagen aanwezig zijn.
 • Samen met je paard op stap en samen nieuwe dingen leren.
 • 3 lesdagen (tijden wisselen per locatie) in groepen van maximaal 12 deelnemers.
 • Intensieve begeleiding tijdens de praktijklessen met minimaal 2 docenten per groep.
 • Inspiratie an Emiel of Chaja zelf, die bij elke basiscursus een dag aanwezig zullen zijn.
 • Je hebt geen eigen paard of vervoer nodig omdat je met een schoolpaard werkt.

Wie zijn wij?

Emiel Voest ontwikkelde zijn trainingssysteem in de jaren ’90 en werkte veel met paarden die met probleemgedrag te maken hadden. De brede inzetbaarheid van het systeem

Emiel Voest ontwikkelde zijn trainingssysteem in de jaren ’90 en werkte veel met paarden die met probleemgedrag te maken hadden. De brede inzetbaarheid van het systeem variërend van beleren van jonge paarden tot het opleiden van talentvolle paarden voor diverse disciplines van paardensport maakt dat al veel mensen gebruik maken van zijn trainingsmethoden.
Sinds 2007 legt Emiel zich voornamelijk toe op het opleiden van professionals, eerst via NHB Deurne en diverse ‘groene scholen’ en sinds 2011 vanuit zijn eigen accommodatie in Ruinerwold.

Chaja Kolthoff – Voest begon haar carrière als instructeur in 2007 en is hét voorbeeld van de mogelijkheden die deze opleidingen te bieden hebben. Met een achtergrond in de hippische bedrijfskunde heeft zij een passie voor het uitdragen van het freestylesysteem en ontwikkelen van nieuwe opleidingen en specialisaties binnen de FSA op het gebied van welzijn en gezondheid. Naast lesgeven en opleiden is zij met de paarden van FSA actief in de wedstrijdsport tot Prix st. Georges niveau.

Wat leer ik tijdens de basiscursus?

Het Freestyle trainingssysteem bestaat uit verschillende trainingstechnieken, waarbij de 3 werkvormen vanaf de grond de onderbouwing zijn voor het rijden. Tijdens de basiscursus leer je de volgende technieken:

Tijdens de lesdagen staat jouw ontwikkeling centraal, dat betekent dat we kunnen inspelen op individuele wensen en mogelijkheden. Per dag staan er verschillende werkvormen op het programma, maar omdat deze cursus hobbymatig is kunnen we daarbinnen altijd differentiëren als daar behoefte aan is.

Voor wie is deze basiscursus geschikt?

Iedereen is welkom op deze basiscursus, maar om je een beetje een beeld te geven richten wij ons voornamelijk op de volgende doelgroepen:

Basiscursus Freestyle: als je meer wil leren!

De basiscursus Freestyle gaat je helpen om verder te komen in je training, wat je doel ook is:

Ontwikkelen

van je eigen vaardigheden en kennis over het paard.

Samenwerken

met je paard op een dieper niveau dan ooit.

Groeien

als combinatie of leren van een ervaren schoolpaard.

Programma en planning 2024

Algemene informatie

Locatie

De cursussen worden gegeven in Ruinerwold, Kootwijkerbroek, Loon op Zand, Well en Pijnacker

Paard

Een eigen paard kan mee naar Ruinerwold, op de overige locaties werk je met fijne schoolpaarden

Eten & drinken

Wij zorgen de hele dag voor verse koffie en thee, lunch mag je zelf meenemen.

Basiscursus Freestyle

3 lesdagen vol praktijk
650,-
 • Loswerken
 • Grondwerk
 • Dubbele lange lijnen
 • Rijden (alleen met eigen paard)

Veelgestelde vragen

Je gaat jezelf ontwikkelen in de technieken uit het Freestyle trainingssysteem: loswerken, grondwerk en dubbele lange lijnen.

Iedereen kan aan deze cursus meedoen: omdat je een betere band wil krijgen met je paard, je meer wil leren over wat je allemaal vanaf de grond kunt doen of als voorbereiding op de instructeursopleiding.

Grote gedragsproblemen zijn niet een handig onderwerp om een basiscursus mee te beginnen, daarvoor kun je beter een consult aanvragen. Bedenk ook dat deze cursus geen diploma geeft, je kunt er dus niet mee gaan lesgeven na afloop.

Ja, op de externe locaties werk je in principe altijd met een schoolpaard. Op de FSA in Ruinerwold werk je altijd met je eigen paard.

Vul je gegevens in op het aanmeldingsformulier en kies je gewenste lesdag uit, dan verwerken wij je aanmelding zo snel mogelijk!

Helaas is er tijdens de cursusdagen geen ruimte voor toeschouwers of aanhang. Samen de cursus volgen kan natuurlijk wel maar we hebben geen aparte ruimte om tijdens de lessen te verblijven.

Jazeker, we werken in kleine groepen dus kunnen goed differentiëren in wat iedereen nodig heeft. Ervaring is geen vereiste dus je kunt een partner of familielid gerust op pad sturen en aan ons overlaten!

Heb je nog vragen?

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Freestyle Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders