Rijtechniek-1 - Freestyle Academy

Wat als je je leerlingen nog beter kunt helpen...?

En daarnaast ook je eigen rijproblemen direct aan kunt pakken!

Deze leergang is gericht op ruiters en instructeurs die zich willen verdiepen in de techniek achter paardrijden.

Gezien in o.a:

Plezier en ontspanning zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend...

Loop jij tijdens het lesgeven ook elke keer tegen dezelfde uitdagingen aan?

Door de jaren heen heb je al veel gezien en ben je handig geworden in het oplossen van rijtechnische problemen waar je leerlingen tegenaan lopen. Maar sommige dingen blijven maar terugkomen…

Als instructeur is het niet jouw taak om alles op te lossen voor je leerling.

Je wil ze oefeningen aanreiken en technieken leren waardoor ze beter gaan paardrijden, of jij nu in de baan staat of niet. Elke week dezelfde les geven omdat je leerling nog steeds de essentie van paardrijden niet begrijpt is frustrerend, demotiverend en zonde.

Meer inzicht

in de opbouw van oefeningen, waardoor je tientallen nieuwe variaties kunt gebruiken tijdens je lessen.

Technieken

structureel uit elkaar gehaald zodat je leert om in kleine stapjes een oefening op te bouwen.

Proces en resultaat

uit elkaar halen zodat je leert om jouw leerlingen te laten genieten van het proces en het plezier in paardrijden wordt vergroot

Starten in 2023!

Waar bestaat dit programma uit?

Online module

Met uren aan waardevolle content over rijtechniek, het gebruik van rijbaanfiguren t/m L1 niveau en diverse lessen met leerlingen.

4 Praktijkdagen van 11.00 tot 17.00 uur
28 september
19 oktober
9 november
7 december

Tijdens de rijlessen die op onze manege worden gegeven vind ik het belangrijk dat de leerlingen niet alleen bezig gehouden worden en een leuke les hebben, maar ook daadwerkelijk iets leren. Op deze manier kan ik structureel het rijniveau verhogen en dat het welzijn van mijn paarden ook verbetert omdat ruiters op alle niveaus iets goeds kunnen doen voor ze.
Alle instructeurs op onze manege hebben één of meerdere opleidingen aan de FSA gevolgd in de afgelopen 15 jaar, klanten blijven gemiddeld langer bij ons rijden en geven aan dat ze de opbouw van onze lessen erg waarderen.

Sanne 500
Sanne van Mullekom
Niveau 3 ORUN Freestyle instructrice, eigenaar RSC Seurenheide

Dressuurmatig rijden op basis van de Freestyle methode

De Freestyle methode van Emiel Voest is voornamelijk bekend geworden door de technieken vanaf de grond (loswerken, grondwerk en DLL). Deze technieken zijn allemaal geïnspireerd op natuurlijk gedrag, leervermogen en biomechanica van paarden. Echter, al deze technieken zijn onderbouwend voor het rijden, wat betekent dat het rijden het belangrijkste doel is.

Ook het rijden wordt volgens het Freestyle systeem in duidelijke stappen, technieken en oefeningen opgebouwd. Op een logische manier je technieken gebruiken zodat je paard snapt wat je bedoelt is essentieel om samen met plezier te kunnen rijden.

Als je altijd helder hebt uit welke technieken en onderdelen een oefening bestaat, kun je alle problemen die je tegenkomt oplossen.

0 jaar
Ervaring in het opleiden van rij-instructeurs
0 +
instructeurs gingen je voor
0
Beschikbare plekken voor 2023...

Starten in september 2024: schrijf je nu in!

Online module en 4 praktijkdagen op de FSA

praktijkdagen-zwart

€995,-

inclusief 9% BTW

Algemene informatie

Veelgestelde vragen

We richten ons voornamelijk op instructeurs in de hippische sector. Je leert rijtechnische oefeningen helemaal uit elkaar te halen zodat de opbouw in je trainingen (nog) logischer wordt. Dit kan als aanvulling op je instructeursopleiding, maar ook als ruiter die gemotiveerd is om verder te ontwikkelen.

Mensen die niet willen leren en denken dat ze alles al kunnen ;)

Voorafgaand aan de praktijkdagen volg je een online module met 18 instructievideo’s. Tijdens de praktijkdagen gaan we live met combinaties aan de slag. Deelnemers mogen in overleg minimaal één of twee keer een paard meenemen en zelf meerijden in de lessen.

Rijtechniek benadert vanuit de Freestyle methode. We leggne je uit waar oefeningen uit zijn opgebouwd, hoe je ze ene paard op een logische en begrijpelijke manier kunt uitleggen en wat je kunt doen als je tegen problemen aanloopt.

De praktijkdagen worden gehouden op onze mooie Freestyle Academy in Ruinerwold.

Heb je nog vragen?

Laat hieronder je vraag achter en wij komen er zo snel mogelijk op terug!

Freestyle Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders