Specialisatie Jonge Paarden - Freestyle Academy

Specialisatie Jonge Paarden

Omschrijving van de Module
De module jonge paarden is ontwikkeld voor Freestyle instructeurs die zich willen specialiseren in het werken met en beleren van jonge paarden. In deze module leer je de (on)mogelijkheden van verschillende levensfases herkennen, gaan we uitgebreid in op de leerprincipes die een rol spelen tijdens het proces van beleren en gaan de deelnemers zelf met een aantal jonge paarden in de praktijk aan de slag.

Veulens

Omdat het in de praktijk niet haalbaar is om met een aantal veulen te trainen hebben we voor deze leeftijdsklasse een theoretische benadering gekozen. We zullen aan de hand van videobeelden en praktijkvoorbeelden aangeven wat er in welke fase gedaan kan worden op het gebied van ‘handling’ bij jonge veulens.

Jonge paarden
Na deze ‘introductie’ gaan we op de FSA beginnen met de training van paarden vanaf (meestal) 2-jarige leeftijd. Tijdens deze module zal er per 2 deelnemers minimaal één jong paard aanwezig zijn om praktijkervaring mee op te doen. We streven er naar om paarden van gevarieerde leeftijden aan te trekken zodat er verschillende stadia van het proces van beleren kunnen worden behandeld tijdens deze module. Paarden van deelnemers en/of leerlingen van deelnemers kunnen met voorrang deelnemen.

Specifieke onderwerpen die aan bod komen in deze module:

  • De eerste ‘training’ van jonge veulens (theoretisch)
  • Loswerken, grondwerk en dubbele lange lijnen specifiek voor onbeleerde paarden
  • Wennen aan het zadel en/of barebackpad
  • De eerste keer opstappen (indien er paarden aan toe zijn)
  • De eerste keer rijden (theorerisch)
  • Vervolgstappen rijden na de eerste keer (theoretisch)

Bewaren

Bewaren

10 t/m 13 juli 2023

4 dagen achter elkaar van 10.00 - 17.00 uur

Wolddijk 50, Ruinerwold

€795,- (0% BTW)

Naast de praktijkdagen bestaat deze module ook uit een online gedeelte met lesboek. De kosten hiervoor (€200,-) worden apart in rekening gebracht, omdat hier al voor de start van de training gebruik van kan worden gemaakt. Neem bij vragen altijd even contact met ons op.

Waarom een specialisatie om met jonge paarden te leren werken?

Met een goede basis creeëren we stress-vrije en veilige paarden die goed voorbereid zijn op hun leven als rijpaard. We gebruiken niet zozeer andere technieken als met volwassen paarden, maar wel net aangepaste varianten en passen ons meer aan de behoefte van het jonge paard aan. Zo kun jij ook helpen om jonge paarden een goede start te geven op de rest van hun leven!

Meld je nu aan voor de specialisatie Jonge Paarden!

Scroll naar top

FSA komt naar je toe!

Vanaf september gaan we de Niveau 1 instructeurs-opleiding geven op 6 externe locaties. Er is dus altijd een plek bij jou in de buurt! Als je onderstaand formulier invult sturen we je de specifieke informatie persoonlijk toe.

Meer informatie?

Freestyle Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders