Professionele instructeur: van je passie je vak maken! Freestyle Academy

Wordt de instructeur die je zelf had willen hebben

All-in-one opleiding tot professioneel instructeur

Compleet

Alles wat je wil leren over paarden, trainen en lesgeven in 1,5 jaar tijd. Je volledige instructeursbevoegdheid en een plan om succesvol te worden als instructeur

Open-minded

Alle soorten paarden zijn welkom en een wedstrijdklassering is niet verplicht. Wij focussen op trainbaarheid en mentale instelling, als dat klopt komt de rest vanzelf.

Welzijn en wetenschap

De Freestyle trainingsmethode levert, wetenschappelijk onderbouwd, tot 70% minder stress op bij paarden dan traditionele trainingsmethoden.

Is het prof-traject iets voor jou?

Schrijf je hier in voor een (gratis) intake:

Iedereen die zich herkent in bovenstaande eigenschappen kan een intake aanvragen. Als je je gegevens achterlaat nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen, dat kan zowel via Zoom als live op de FSA. Dit gesprek is oriënterend en erop gericht om te kijken of dit traject de beste optie is voor jou.

Twijfel je en wil je overleggen, een vraag stellen of langskomen om kennis te maken? Laat dan een berichtje achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Geef hieronder aan wat we voor je kunnen doen. Je mailadres is nodig om te reageren op je bericht, als je liever gebeld wordt mag je ook je telefoonnummer achterlaten. Je wordt niet automatisch ingeschreven voor een nieuwsbrief.

Instructeur zijn is een vak...

En dat vak kun je leren. Om dit vak goed uit te kunnen voeren heb je een aantal dingen nodig, waarbij passie voor paarden, hard willen werken en een bereidheid om te leren de beginvoorwaarden zijn. Daarnaast zijn zaken als ervaring, gelegenheid om te trainen en paarden om mee te oefenen belangrijk om over na te denken voordat je overweegt om een beroepsopleiding tot instructeur te volgen.

Er is volop keuze als je overweegt een instructeursopleiding te gaan volgen. Je kunt kiezen voor een MBO opleiding of juist een deeltijd opleiding, waar je ongetwijfeld dingen zult leren over paardrijden en lesgeven. Het probleem is: dan ben je er nog niet. Een goede instructeur worden is meer dan leuk kunnen paardrijden of iemand goed kunnen helpen. Een goede instructeur kijkt verder dan een les of training, en heeft ook verstand van het hele welzijnsmanagement van een paard. Heeft andere trainingstechnieken dan alleen rijden en longeren in huis om een paard écht dingen vanaf het begin te leren. Want iedereen heeft het altijd over ‘de basis’, maar wat betekent dit nou echt?

Voor ons bestaat een logische trainingsopbouw uit simpele stappen. Je begint bij 1, als dat lukt ga je naar 2. Of je nou een sportpaard begeleid, een leerling nieuwe oefeningen uitlegt of zelfs een jong paard aan het opleiden bent. Als je echt succesvol wil worden als instructeur dan is goed zijn alleen niet voldoende. Dan zorg je dat je altijd een plan hebt voor elke uitdaging die je aan gaat. Alleen als je alles in huis hebt aan kennis en vaardigheden om altijd naar het grote geheel te kijken, dan ben je een professionele instructeur. 

De details

Er zijn dit jaar 8 plekken. Selectie vindt plaats via een persoonlijke intake. We willen weten wat jou drijft om instructeur te worden en of dit programma daar het beste bij aansluit. Een intake is kosteloos en vrijblijvend. 

Dit is wat je kunt verwachten van het prof-traject voor instructeurs

Beweeg je muis over dit blok

Een opleidingstraject van 1,5 jaar

Waarin je leert om zowel vanaf de grond als in het zadel een paard op professionele wijze te trainen. Je leert lesgeven in deze technieken zodat je leerlingen kunt begeleiden naar meer plezier, effectiviteit en resultaat in de training met hun paard. Daarnaast krijg je les van verschillende experts om het welzijn van paarden te vergroten en je klanten te adviseren in het volledige management van hun paarden. Met het businessplan dat je onder begeleiding maakt kun je na 6 maanden (vanaf de start van het traject!) al beginnen met het opbouwen van een stabiele klantenkring.
Meld je aan voor een gratis intake

In anderhalf jaar alle kennis en vaardigheden in huis voor je carrière als instructeur, inclusief een goed onderbouwd businessplan

Prof-traject instructeursopleiding


De optimale start voor een succesvolle carrière als trainer-instructeur

Sommige instructeurs doen jarenlang hetzelfde, ontwikkelen zich niet en bouwen niks op. 

Ontevredenheid, sleur en een gebrek aan verbinding met hun paarden maken dat ‘de droom’ die ze ooit hadden om van hun passie hun beroep te maken, tegenvalt. 

Op zich niet gek: er zijn maar weinig plekken waar je leert om elk paard en elke combinatie te kunnen helpen.

Hoe je leert om onderscheid te maken tussen bouw en houding, waarbij je rekening houd met de (on)mogelijkheden van een combinatie.
Hoe je met élk paard kunt communiceren zonder hem maar aan te raken.
Hoe je een paard een rijtypische balans kunt aanleren, voordat je er bovenop gaat zitten.
Hoe je rij-oefeningen in hanteerbare stapjes opdeelt zodat iedereen kan leren om te wijken, of schouderbinnenwaarts te rijden.
Hoe je een succesvolle business opzet met alles wat je geleerd hebt, zodat je er ook daadwerkelijk geld mee kunt verdienen.

En dat is exact wat je gaat leren tijdens dit traject.

Hoe je jouw droom om met paarden te werken waar gaat maken, en daar elke dag plezier in hebt.
Niet door middel van trucs of hulpmiddelen. Maar door een topklasse instructeur te worden.

 

Wie gaan jou daar bij begeleiden?

Emiel Voest ontwikkelde zijn trainingssysteem in de jaren ’90 en werkte veel met paarden die met probleemgedrag te maken hadden. De brede inzetbaarheid van het systeem

Emiel Voest ontwikkelde zijn trainingssysteem in de jaren ’90 en werkte veel met paarden die met probleemgedrag te maken hadden. De brede inzetbaarheid van het systeem variërend van beleren van jonge paarden tot het opleiden van talentvolle paarden voor diverse disciplines van paardensport maakt dat al veel mensen gebruik maken van zijn trainingsmethoden.
Sinds 2007 legt Emiel zich voornamelijk toe op het opleiden van professionals, eerst via NHB Deurne en diverse ‘groene scholen’ en sinds 2011 vanuit zijn eigen accommodatie in Ruinerwold.

Chaja Kolthoff – Voest begon haar carrière als instructeur in 2007 en is hét voorbeeld van de mogelijkheden die deze opleidingen te bieden hebben. Met een achtergrond in hippische bedrijfskunde heeft zij een passie voor het uitdragen van het freestylesysteem en ontwikkelen van nieuwe opleidingen en specialisaties binnen de FSA op het gebied van welzijn en gezondheid. Naast lesgeven en opleiden is zij met de paarden van FSA actief in de wedstrijdsport in de lichte tour.

Emiel en Chaja worden ondersteund door een docententeam dat zelf alle opleidingen heeft doorlopen. Zij werken allemaal als zelfstandig instructeur en kunnen leerlingen enorm enthousiasmeren met hun ervaringen van de afgelopen 10 jaar. Deze ervaringsdeskundigen helpen je op pad naar je nieuwe carrière en zullen na je opleiding een waardevolle component van je netwerk zijn om je ook op langere termijn te ondersteunen. 

Hoe kun je zo snel al een inkomen verdienen met lesgeven?

Je dacht dat er helemaal geen geld te verdienen viel in de paarden…

De FSA bestaat 10 jaar. In die tijd zijn er tal van voorbeelden voorbijgekomen waardoor wij ervan overtuigd zijn dat het zeker mogelijk is om een succesvol bedrijf te starten met lesgeven en trainen, zonder dat je gelijk een accommodatie of groot startkapitaal nodig hebt. We hebben één en ander voor je uitgewerkt in een schema’tje met wat voorbeelden, die kun je hieronder downloaden:

De 3 meest gestelde vragen

We nemen binnen 48 uur na aanmelding voor de intake contact met je op om een afspraak in te plannen. Dat doen we per mail of telefonisch, net wat je fijn vind. De afspraak kan online via Zoom of live op de FSA plaatsvinden. Deze intake gebruiken wij om al je vragen te beantwoorden en in te schatten of dit traject het beste past bij jouw behoefte.

Het topklasse instructeurstraject is een all-in-one instructeursopleiding: aan het eind heb je alle kennis en vaardigheden in huis om succesvol als instructeur aan de slag te gaan, als ondernemer of op een paardenbedrijf. Je krijgt in anderhalf jaar tijd de waarde van een 5-jarige opleiding, me een aantal interessante extra’s die je nergens anders zult vinden. Voorbeelden zijn een module ondernemerschap specifiek gericht op de paardenbusiness, (social media) marketing en een uitgebreid netwerk van specialisten die je ten alle tijden kunt raadplegen. 

Je doet op meerdere momenten in dit traject examen. Daardoor kun je tijdens je opleiding al aan het werk en beginnen met betaald lesgeven. Aan het einde van de opleiding krijg je een diploma dat officieel erkend is door de KNHS, ORUN en NOC-NSF als Niveau 3 instructeursdiploma.

Freestyle Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders