BHV - Freestyle Academy

Het was groot nieuws op zaterdag 12 juni: een profvoetballer zakt tijdens een wedstrijd in elkaar en heeft een hartstilstand. 29 jaar oud, topfit en zwaar gemonitord op zijn gezondheid.

Het mooie aan de nieuwsberichten was het feit dat er zo adequaat gereageerd is. Er waren op dat moment genoeg mensen aanwezig die wisten wat ze moesten doen, en dat ook deden. 30 seconden na de start van de reanimatie opende Eriksen zijn ogen en kwam hij weer bij bewustzijn. De eerste minuten na een hartstilstand zijn cruciaal, en dankzij de snelle acties komt hij er weer helemaal bovenop.

Voetbal en paardrijden hebben wat dat betreft wel wat met elkaar gemeen: er kan op elk moment iets gebeuren waarbij snel ingrijpen belangrijk is. Een hartstilstand is natuurlijk een nachtmerrie, maar een val van een paard kan net zo ingrijpend en bedreigend zijn. Daarnaast zijn er tal van kleine incidenten waarbij minder spoed is, maar het toch belangrijk is om te weten wat je moet doen.

BHV is een gevreesde term geworden in veel kringen, omdat het bekend staat als een saai verplicht onderdeel van een opleiding of vergunning. Maar een BHV training kan ook interessant en leuk zijn, zolang het maar afgestemd is op de doelgroep. Daarom hebben wij onze eigen BHV training ontwikkeld, waarin ook EHBO en specifieke paard-gerelateerde ongelukken worden behandeld.

De trainingen vinden meestal plaats in het najaar, als er actuele data beschikbaar zijn om in te schrijven vind je die op deze pagina in de webshop.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De nieuwe data komen eraan!

Vanaf september gaan we weer van start met nieuwe groepen voor de opleidingen. Wil je zeker zijn van een plekje en als eerste de nieuwe data van ons ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de wachtlijst!

Freestyle Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders