Als ik dit 3 jaar geleden al had geweten... - Freestyle Academy
“Als ik 3 jaar geleden wist wat ik nu weet had ik alles anders gedaan”
Dat is wat een leerling vorige week tegen ons zei. Ze is een half jaar geleden van stal veranderd, en dat is eigenlijk alleen nog maar het begin geweest van een reeks acties die haar blik op het houden van paarden drastisch veranderd heeft.
“Op de stal waar ik stond heerste een bepaalde cultuur waardoor je dingen gewoon deed zoals iedereen. Alles was eigenlijk ook wel netjes geregeld dus ik had als eigenaar van mijn eerste paard niet echt een reden om verder te kijken. Totdat mijn paard steeds magerder werd en de staleigenaar ook geen oplossingen meer wist. Toen ik vervolgens op de leergang paardenwelzijn les kreeg over de voeding ging er bij mij een lampje branden: Mijn paard kreeg ’s ochtends altijd eerst krachtvoer, stond lange perioden op de paddock zonder ruwvoer en was inmiddels begonnen met kribbebijten. De staleigenaar wilde hem in een andere box zetten zodat de andere paarden het niet zouden overnemen, maar daar werd het alleen maar erger. Toen ik hem in de kliniek liet onderzoeken bleek dat hij behoorlijk last had van maagzweren. Hij moest ander ruwvoer krijgen, veel meer voermomenten per dag en er werd mij geadviseerd om naar een kleinschaliger stal te zoeken waar meer rust is.
2 maanden na de verhuizing zag ik mijn paard eindelijk ontspannen. Hij krijgt nu bijna onbeperkt hooi, ook als hij buiten staat, en heeft een nieuw vriendje waar hij heel gek op is. Als hij binnen staat is dat in een ruime hoekbox met een groot luik naar buiten, naast zijn vriendje. Hij is weer op gewicht, veel relaxter in het rijden en het kribbebijten is helemaal gestopt.”
Veel mensen hebben het gevoel dat het beter kan, maar weten niet precies hoe. Stalgenoten staan graag klaar met hun mening, maar die is ook niet altijd gebaseerd op feiten. Hoe meer je zelf weet over de basisbehoeften van paarden, hoe beter je alles kunt inrichten om het je paard zo comfortabel mogelijk te maken. Omdat elk paard anders is zul je altijd op zoek moeten naar het ideale plaatje voor DAT paard, en dat is elke keer een uitdaging.
Wij reiken je de kennis en het netwerk aan van onze eigen specialisten die zo’n beetje alles al gezien hebben en geen vraag te gek vinden. Leer wat paarden nodig hebben, wat normaal en afwijkend is, hoe je creatief kunt omgaan met de (on)mogelijkheden van je paard en je omgeving. Elk paard verdient het om zo comfortabel mogelijk gehouden te worden, en dat hoef je niet in je eentje uit te zoeken. Daar helpen wij je graag bij omdat je met een team altijd sterker staat!
De leergang paardenwelzijn bestaat alweer 5 jaar en we hebben meer dan 120 mensen mogen opleiden met ons fantastische team om het welzijn van paarden in Nederland te kunnen verhogen. Vanaf dit jaar bieden we een deel van de leergang online aan. Samen met de praktijkdagen in het voorjaar maken we alle lessen nog toegankelijker, maar als je opziet tegen de reistijd kun je nu ook kiezen om eerst alleen de online module te volgen. Vanaf 1 oktober gaan we van start, alle informatie vind je op https://freestyleacademy.nl/welzijn-revalidatie/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De nieuwe data komen eraan!

Vanaf september gaan we weer van start met nieuwe groepen voor de opleidingen. Wil je zeker zijn van een plekje en als eerste de nieuwe data van ons ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de wachtlijst!

Freestyle Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders