Specialisatie Trailerladen - Freestyle Academy

Specialisatie Trailerladen

De module trailerladen is ontwikkeld voor Freestyle instructeurs die zich willen specialiseren in het werken met moeilijk te laden paarden. Tijdens deze module leer je veel voorkomende problemen herkennen, behandelen we de theoretische basis van probleemoplossing en gaan we in de praktijk aan de slag met een aantal paarden die zich moeilijk laten laden.

Deze specialisatie is toegankelijk voor iedereen die minimaal de Niveau 1 Freestyle instructeursopleiding succesvol afgerond heeft. Dit is geen hobbymatige cursus voor eigenaren maar een specialisatie voor professionals.

Bewaren

Bewaren

Diagnostiek
Voor deze specialisatie wordt per 2 deelnemers een paard geregeld om deze dagen mee aan de slag te gaan. Dit zijn in de meeste gevallen paarden van buitenaf die nog niet eerder volgens het Freestyle systeem getraind zijn. Dit biedt de deelnemers de gelegenheid om actief te participeren in het volledige proces van diagnostiek, bestaande uit een intake, het opstellen van een trainingsdossier en een analyse door middel van het loswerken. Aan de hand van de gegevens die op de eerste dag verzameld zijn wordt een trainingsplan opgesteld voor de daaropvolgende dagen. Paarden van deelnemers en of leerlingen van deelnemers kunnen hiervoor met voorrang in aanmerking komen.

Training
De 2e en 3e dag staan volledig in het teken van de training van het paard ter voorbereiding op het daadwerkelijke trailerladen. Alle aspecten rondom het trailerladen komen hierbij aan de orde, zoals het doelgericht inzetten van de verschillende trainingsvormen, het gebruik van het obstakelparcours en de communicatie tussen de beide trainers en het paard. Het doel is dat alle paarden op de ochtend van de 3e dag meerdere keren op de trailer hebben gestaan.

Overdracht
De 4e dag van deze module staat volledig in het teken van de overdracht aan de eigenaar. Na 3 dagen van intensieve training moeten de paarden weer met de eigenaren mee naar huis, om er voor te zorgen dat de training op een duurzame manier wordt voortgezet, gaan de deelnemers zelf de eigenaren begeleiden bij het trailerladen van hun eigen paard. Ook dit proces gebeurt uiteraard onder toeziend oog van de FSA.

Na deze module ben je in staat om veel verschillende trailerproblemen te herkennen en een inschatting te maken van de mogelijkheden door middel van training. Deelnemers leren omgaan met het FSA protocol voor veilig trailerladen en kunnen dit in de praktijk toepassen en gebruiken inclusief de overdracht naar de eigenaar.

7-10 augustus 2023
of
2-5 oktober 2023

4 dagen achter elkaar van 10.00 - 17.00 uur

Wolddijk 50, Ruinerwold

€795,- (0% BTW)

Aanvullende (optionele) kosten om rekening mee te houden:
– Online training trailerladen (ter voorbereiding en als naslagwerk) (€99,-)
– Trailerlijnen 10 meter (€95,-)

Meld je nu aan voor de specialisatie Trailerladen!

Scroll naar top

FSA komt naar je toe!

Vanaf september gaan we de Niveau 1 instructeurs-opleiding geven op 6 externe locaties. Er is dus altijd een plek bij jou in de buurt! Als je onderstaand formulier invult sturen we je de specifieke informatie persoonlijk toe.

Meer informatie?

Freestyle Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders