Instructiepsychologie - Freestyle Academy

Wat als je je leerlingen nog beter kunt helpen...?

En ondertussen ook jezelf nog beter leren kennen als trainer en instructeur!

Data: 16 en 30 maart 2023

Gezien in o.a:

Plezier en ontspanning zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend...

Loop jij tijdens het lesgeven ook tegen mentale blokkades aan bij jouw leerlingen

Ook al weet je nog zoveel over paarden en training, soms komt je boodschap gewoon niet goed over. Waar het je misschien al 100 keer gelukt is om een combinatie verder te helpen loop je soms tegen processen aan waar je weinig invloed op lijkt te hebben…

Als instructeur kun je niet alles oplossen voor je leerling. Je kunt wel technieken gebruiken uit de psychologie die zorgen dat je jouw les toch kunt overbrengen!

Leerlingen komen soms in je les na een drukke dag, waar al van alles gebeurt is waar jij helemaal geen invloed op hebt. Technieken uit de instructiepsychologie zijn in deze module vertaald naar de praktijksituatie van het lesgeven, zodat jij je leerling kunt helpen om in een modus te komen waarin er weer ruimte is om te leren.

Meer inzicht

Krijg meer inzicht in psychologische processen.

Oorzaak

Ontdek hoe perfectionisme, faalangst en andere belemmerende factoren ontstaan

Oplossing

Ontdek hoe je als instructeur met deze invloeden om kunt gaan en ze kunt ombuigen naar een veilige leeromgeving

Data: 16 en 30 maart 2023.

Waar bestaat dit programma uit?

2 Praktijkdagen van 15.00 tot 22.00 uur

Beide dagen bestaan uit 2 lesblokken waarin theorie en praktische oefeningen elkaar afwisselen. Tussen 18.00 en 19.00 uur zal er een lichte maaltijd worden geserveerd met voldoende variatie en mogelijkheden om aan dieetwensen te voldoen.

12 jaar geleden ben ik begonnen als instructeur en dacht ik dat ik iedereen kon helpen. Af en toe liep ik tegen een leerling aan waar het moeizaam mee ging maar in al mijn enthousiasme ging ik dan gewoon nog harder mijn best doen. Hoe meer leerlingen in kreeg, hoe vaker ik merkte dat er ook dingen speelde waar ik helemaal geen invloed op had. Hoe hard ik ook mijn best deed, ik kwam er dan niet door. Toen ik Rico voor het eerst ontmoette vielen er heel veel dingen op hun plek, en door een aantal trainingen bij hem te volgen heb ik geleerd om naast didactiek ook psychologische principes toe te passen om mijn leerlingen te kunnen helpen. Zo kan ik ze beter leren omgaan met spanning, perfectionisme en faalangst, maar bijvoorbeeld ook begeleiden in het stellen van haalbare doelen.
In 2012 hebben we met elkaar een vertaalslag gemaakt van sportpsychologie naar instructiepsychologie, zodat we nog meer mensen deze tools kunnen aanreiken!

chaja kolthoff voest dressuur corvette lichte tour
Chaja Kolthoff - Voest
Subtop amazone, Niveau 4 instructeur en eigenaar FSA

FSA en Rico Schuijers

Het dagelijks werk van sportpsycholoog Dr. Rico Schuijers bestaat uit het trainen en begeleiden van topsporters, individueel of in teamverband. Hij werkt met meerdere nationale teams en individuen in diverse sporten die zich voornamelijk richten op de Olympische Spelen. Daarnaast werkt hij ook voor de luchtverkeersleiding op Schiphol en voor Eurocontrol in Maastricht, de luchtmacht en de Nederlandse Politie. Hij werkt ook met dirigenten en musici. De overeenkomst tussen deze beroepen is dat het stressberoepen zijn, waar op een bepaald moment een bepaalde prestatie wordt verwacht. 

Rico heeft ervaring met lezingen in het bankwezen, de detachering, werving en selectie bureaus, universiteiten en hogescholen, ministeries en uitgeverijen. Rico’s stijl valt op door het grote aantal praktische voorbeelden die hij uit de sportervaring kan vertellen.  Zijn thema’s zijn: presteren onder druk, stressmanagement, omgaan met veranderingen, inzicht in individuele verschillen, teambuilding, inspireren tot het leveren van topprestaties, en ervaringsverhalen van het werken met topsporters op Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen. 

Rico Schuijers begeleidt sinds 1990 onder andere (top)sporters, musici en politie waarbij presteren en leren onder welke vorm van druk dan ook centraal staat.
0 jaar
geleden werd deze module voor het eerst gegeven
0 +
instructeurs gingen je voor
0
Beschikbare plekken voor 2022...

16 en 30 maart 2023: schrijf je nu in!

Twee praktijkdagen met Rico Schuijers op de FSA

praktijkdagen-zwart

€425,-

incl. 9% BTW

Algemene informatie

Veelgestelde vragen

We richten ons voornamelijk op instructeurs in de hippische sector. De cursus geeft je tools om met mentale aspecten van het lesgeven om te gaan zodat je je leerlingen nog beter kunt helpen. Hierbij is het essentieel dat je ook zelf op ontdekkingstocht gaat naar je eigen patronen en uitdagingen, waar je direct door middel van oefeningen mee aan de slag gaat.

Ben je op zoek naar een quick fix? Of verwacht je een standaard model waarmee je iedereen op dezelfde manier kunt helpen? Helaas, dan moeten we je teleurstellen, lesgeven blijft mensenwerk en elke situatie zal om een andere benadering vragen ;)

Nee, dit is een live en hands-on programma waarbij het belangrijk is om echte verbinding te maken en interactie te hebben met elkaar. We werken in een kleine groep en kunnen op deze manier iedereen optimaal aandacht geven en individuele vragen behandelen.

Je leert patronen van motivatie, spanning, concentratie en zelfvertrouwen te herkennen en krijgt tools vanuit de psychologie om je leerlingen hier nog beter bij te kunnen helpen.

De praktijkdagen worden gehouden op onze mooie Freestyle Academy in Ruinerwold.

Heb je nog vragen?

Laat hieronder je vraag achter en wij komen er zo snel mogelijk op terug!

De nieuwe data komen eraan!

Vanaf september gaan we weer van start met nieuwe groepen voor de opleidingen. Wil je zeker zijn van een plekje en als eerste de nieuwe data van ons ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de wachtlijst!

Freestyle Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders