Bouw een netwerk! - Freestyle Academy

Als het niet goed gaat met je paard kan het een hele zoektocht zijn om erachter te komen wat er aan de hand is. Misschien heb je wel een heel fijn team om je heel dat je kan helpen en ben je er zo achter, dat zou fijn zijn. Veel vaker zien wij dat mensen met hun handen in het haar zitten als er iets mis is met hun paard, en ze geen idee hebben wat ze moeten.

Je paard is niet fit, terwijl je jouw maatje het allerbeste gunt.

Je kunt niet rijden, terwijl je daar toch wel heel veel zin in hebt.

Een specialist inschakelen koste veel geld, en hoe vind je de goede?

Een netwerk aan mensen om je heen met veel kennis is waardevol, omdat je op die manier altijd iemand hebt om je vragen aan te stellen. Misschien heb je een hele fijne instructeur die graag een beetje extra moeite voor je doet. Of stalgenoten met veel ervaring, die met liefde een keer meekijken en je adviseren.

Of misschien herken je je meer in dit plaatje: iedereen om je heen heeft wel een mening, maar ze spreken elkaar allemaal tegen. Iedereen schreeuwt om het hardst om zijn gelijk en eigenlijk weet je nu nog minder dan voordat je advies vroeg. Of je krijgt ongevraagd advies, ook altijd een fijne.

Iedereen heeft een mening die gebaseerd is om een combinatie van feiten, ervaring, invloeden van social media, vrienden, het netwerk waarin zij zich begeven. Als je al een tijdje aan het tobben bent en geen bevredigend antwoord op je vragen krijgt, zit je misschien niet in het juiste netwerk. Voor jou. Geen kwaad woord over dat netwerk, maar jij hebt behoefte aan iets anders.

Hoe bouw je een nieuw netwerk, in dit geval rondom je paard? Ga op zoek naar mensen waarvan je vind dat ze het goed doen. Waar je tegenop kijkt, en waar je van zou kunnen leren. Stel vragen, komt erachter welke mensen zij in hun netwerk hebben. Neem een keer les van een andere instructeur, vraag eens een andere hoefsmid om naar je paard te kijken of ga een keer naar een specialist die je nog niet kent. Verzamel nieuwe kennis, vorm een nieuwe mening en baseer daar je beslissingen op.

Wedden dat er heel veel onverwachte dingen op je pad komen, en mensen je willen helpen waarvan je het nooit verwacht had?

Als je vindt dat je te weinig handvatten hebt om een goed netwerk om je heen te verzamelen, of je wil je kennis uitbreiden zodat je zelf beter weet waar je naar moet kijken, kun je er ook voor kiezen om zelf de boeken in te duiken. Of een cursus te volgen, zoals de leergang paardenwelzijn. Waarbij je les krijgt van alle specialisten uit óns netwerk, daar al je vragen aan kunt stellen en op die manier je eigen inzicht en kennis vergroot.

Corona heeft veel obstakels veroorzaakt, maar wij hebben er gelukkig ook positieve ontwikkelingen door gemaakt. Zo komt vanaf dit schooljaar het eerste deel van de leergang paardenwelzijn in een online module. Daarna krijg je praktijkdagen met alle docenten, waar je dan al goed op bent voorbereid door het kijken van alle video’s. Woon je te ver weg, of heb je al genoeg aan de online module? Mag ook, we willen op deze manier de kennis uit de leergang zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen zodat paardenwelzijn steeds makkelijker wordt. Je leest er alles over op deze pagina, waar je je ook gelijk kunt inschrijven om vanaf oktober 2021 te starten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De nieuwe data komen eraan!

Vanaf september gaan we weer van start met nieuwe groepen voor de opleidingen. Wil je zeker zijn van een plekje en als eerste de nieuwe data van ons ontvangen? Schrijf je dan nu in voor de wachtlijst!

Freestyle Academy draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders